| Passive Aggressive Hello, stranger. |
|
| Българската музика | |
|
+11Broken Christine Joe Angie Ecliptica` anette wishmaster Midnight sun mo.rka Joker |Sun's.smile| Lunatic 15 posters | Автор | Съобщение |
---|
Lunatic heart beat double time
Брой мнения : 1810 Join date : 03.09.2008 Местожителство : midnight boom
| Заглавие: Българската музика Пет Сеп 05, 2008 12:41 pm | |
| Българската музика? Харесвате ли я? Любими групи/изпълнители/етц? За или против чалгата? Нещо повече? (= | |
| | | |Sun's.smile| Невменяем съм
Брой мнения : 950 Join date : 04.09.2008 Местожителство : На перваза
| Заглавие: Re: Българската музика Пет Сеп 05, 2008 12:58 pm | |
| Аз лично обожавам Бг музиката /мишката даже ми отмъкна темата/. Мисля, че трябва да се слуша повече, просто щото е страхотна. Имаме много добри изпълнители: БТР, Щурците, Контрол, ФСБ, Остава, Авеню, Сигнал, Епизод.. Грава , Мария Илиева... Абе много са XD
Аз съм леко против чалгата, защото е толкова крадена музика, че няма накъде. А и половината не могат да пеят... Разбира се, нямам нищо против добрите изпълнители. Дори Азис (!?аз ли го казах?!), който има.. наистина невероятен глас и пее уникално народни песни го приемам. Но тези Калина Малина Храст Ела Трън Пръчка просто....
Една от малкото песни, които могат да ме разплачат е българска - "След 10 години". Раснала съм със Бтр- Спасение, Елмаз и Стъкло, Кукла на Атлас ии мноооого други велики песни.
Бтв много се радвам на Епизод например, които пишат песни по текстове на Български класици - Вазов...Ботев... /От тях съм научила Опълченците на Шипка/ А също одобрявам свиренето на народна музика в рок вариант. Като например :Аз тебе либе: Всъщност това ми харесва, защото така музиката е по осъвременена и идиоти като мене я възприемат по - добре. XD
Мисля, че трябва да се слуша повече истинска българска музика... | |
| | | Joker coldplayer
Брой мнения : 530 Join date : 28.09.2008
| Заглавие: Re: Българската музика Вто Сеп 30, 2008 10:53 am | |
| обичам БТР ^^ и Сленг, и ПИФ ^^ и Остава ^^ иначе харесвам Акага, Атлас, Сигнал и Щурците :Р това за групите. Дичо и Стенли са мноооого добри, както и Стефан Вълдобрев (тоя па' човек е гений - пише, пее, играе..). а Емил Димитров просто няма нужда да го коментираме (: Мариана Попова има невероятен глас, но.. просто добри песни. за групите-шегаджии - Млък! са ми на първо място, после са Черно Фередже :Р (щот съм връзкарка, хех-хех ^^) и накрая Акащи Джуджета. ся, каквото и да си говорим, имат (особено Млък!, щото на Черно Фередже (повечето) не са авторски) уникални и развеселяващи текстове :Р и така xD и, не, не обичам чалгата. | |
| | | mo.rka Тотално Агресивен
Брой мнения : 206 Join date : 07.10.2008 Age : 30
| Заглавие: Re: Българската музика Сря Окт 08, 2008 6:32 pm | |
| Аз всеки ден слушам Остава,Нова генерация,Нови цветя,Ревю,Тангра,Стенли...просто не мога без тях <333 И общо взето тях харесвам най-много.Има и още,естествено,но с тях или не съм достатъчно запозната или харесвам само определени неща. | |
| | | Midnight sun Пасо-агресивен маниак
Брой мнения : 691 Join date : 06.09.2008 Age : 33 Местожителство : scandinavia
| Заглавие: Re: Българската музика Сря Окт 08, 2008 8:22 pm | |
| -Сигнал, Нова Генерация, Милена, Соларис, Лот Лориен, Irfan, Hyperborea, Overdawn, The Revenge Project, S.NOB, Coprostasis, Cupola, Vrani Volosa, Dreamhunt ... и ме мързи да се сетя още. Изобщо, в България за да постигнеш нещо, явно трябва да си клоун (говоря последните години), а дали имаш талант няма чак такова значение. Една почти безнадеждна ситуация, която ражда все повече и повече чалга. Рожба на псевдоидеалите на прехода - кинти, коли, леки жени. Относно самата т.нар. 'музика' съм печално невежа, но това, което ме дразни, е чалгарския стереотип на поведение и мислене (Х.х мислене ли казах?), на който се 'наслаждаваме' във всевъзможни вариации само ако си пуснем телевизора или излезем на улицата. Евала на групи като Соларис, които наскоро издадоха своя втори дългосвирещ прогресив метъл албум в България. Просто евала, че се борят с абсурда и продължават напред. | |
| | | Joker coldplayer
Брой мнения : 530 Join date : 28.09.2008
| Заглавие: Re: Българската музика Чет Окт 09, 2008 6:35 pm | |
| да добавя - новият албум на Руши Видинлиев Post sleep е пер-фек-тен <3 | |
| | | wishmaster eclipse
Брой мнения : 77 Join date : 04.09.2008 Age : 29
| Заглавие: Re: Българската музика Съб Окт 11, 2008 7:29 pm | |
| | |
| | | anette Пасивен-Агресивен
Брой мнения : 430 Join date : 28.09.2008
| Заглавие: Re: Българската музика Съб Окт 11, 2008 9:37 pm | |
| Само Надето каза ПИФ :/ (хихи) Стойностна българска музика има МНОГО, който е на обратното мнение... готова съм много да споря по въпроса. Това че сравнено с чалгата и т.н. изглежда като мизерно количество е съвсем отделен въпрос . Бтв чували ли сте група awake? http://awakebg.com/ | |
| | | Ecliptica` Ужасно Пасивен
Брой мнения : 156 Join date : 22.09.2008 Age : 31 Местожителство : The Six Duchies
| Заглавие: Re: Българската музика Нед Окт 12, 2008 3:08 pm | |
| Annie, погледнах сайта на Awake.. Прослушах песните, които бяха качени там и после се опитах да ги намеря от някъде и.. не успях. -.- Та въпросът ми е от къде мога да изтегля нещо тяхно? Зарибяващи са. ^^ Иначе не слушам българска музика особено често. Darkflight, Svarrogh, Епизод, по-рядко някои неща на Остава, Балканджи. Общо взето, не съм се занимавала да търся български групи. *shame?* И, да, Zayo Bayo gives me the creeps къртят. | |
| | | Angie Тотално Агресивен
Брой мнения : 318 Join date : 28.09.2008 Age : 30 Местожителство : Малкия свят на малките хора
| Заглавие: Re: Българската музика Нед Окт 12, 2008 4:46 pm | |
| Zayo Bayo Gives Me The Creeps FTW! Иначе ме радват ПИФ, Остава и някои от по-старите български изпълнители - Васил Найденов, Георги Христов, ФСБ, Щурците, Сигнал и други Има какво да се чуе. | |
| | | mo.rka Тотално Агресивен
Брой мнения : 206 Join date : 07.10.2008 Age : 30
| Заглавие: Re: Българската музика Нед Окт 12, 2008 7:21 pm | |
| Аз на ПИФ знам само няколко песни май.Ама всичките са просто... <33 Иначе и Уикеда...някой? (: | |
| | | Christine Joe Слънчоглед
Брой мнения : 465 Join date : 06.09.2008 Age : 29 Местожителство : На границата на фантазията и реалността
| Заглавие: Re: Българската музика Нед Окт 12, 2008 7:33 pm | |
| От българската музика уважавам Графа,Мария Илиева,Уикеда и Пластик Бо.Има и някои единични изпълнения,които харесвам,но тези са ми са се утвърдили през времето и песните (: | |
| | | anette Пасивен-Агресивен
Брой мнения : 430 Join date : 28.09.2008
| Заглавие: Re: Българската музика Пон Окт 13, 2008 8:46 am | |
| - Ecliptica` написа:
- Annie, погледнах сайта на Awake.. Прослушах песните, които бяха качени там и после се опитах да ги намеря от някъде и.. не успях. -.- Та въпросът ми е от къде мога да изтегля нещо тяхно? Зарибяващи са. ^^
Амиии... мисля, че няма от къде Аз си ги слушам от сайта или myspace, ако искам да си кача някоя песен на телефона си я записвам от сайта с една програма xD. Иначе им търся албума, искам да си го взема )). | |
| | | Angie Тотално Агресивен
Брой мнения : 318 Join date : 28.09.2008 Age : 30 Местожителство : Малкия свят на малките хора
| Заглавие: Re: Българската музика Нед Ное 30, 2008 4:07 pm | |
| - mo.rka написа:
Иначе и Уикеда...някой? (: Уискиииииии със фъстъъъъъци Добавям и Черно фередже | |
| | | Broken Ужасно Пасивен
Брой мнения : 122 Join date : 06.11.2008 Age : 32
| Заглавие: Re: Българската музика Чет Фев 19, 2009 10:48 pm | |
| Харесвам българската музика. Но не чалгата , а останалата част. Харесвам Каризма , Невена Цонева, БТР, Щурците , Остава, Каффе, Ава. Имаме добри попадения , определено. | |
| | | cut.my.hair Ужасно Пасивен
Брой мнения : 82 Join date : 08.02.2009 Местожителство : korekoredut
| Заглавие: Re: Българската музика Нед Фев 22, 2009 3:13 pm | |
| I.T.S.I, Wickeda, BGz, Skoda, БТР, Сигнал, Щурците, Нова Генерация, Черно Фередже, Акaщи Джуджета, Контрол, Кокоша Глава, ФСБ, на Руши новия албум е хубав. има българска музика, но няма средства за реализация. група като I.T.S.I aко беше някоя западна банда всички щяха да й лепнат етикет "комерсиална". | |
| | | Brutality. Агресивен
Брой мнения : 29 Join date : 06.05.2009
| Заглавие: Re: Българската музика Сря Май 06, 2009 12:30 pm | |
| като цяло харесвам българските музиканти - както 'старите пушки', така и новите 'ъндърграунд' изпълнители: Кълн, Overdawn, s.nob., Collapso, Нова Генерация, Fyeld, SWAFI, Б.Т.Р., П.И.Ф., Милена, Уикеда, Кокоша Глава ... и още доста, но не ми се пише сега. :р | |
| | | Ninsey Ужасно Пасивен
Брой мнения : 121 Join date : 04.09.2008
| Заглавие: Re: Българската музика Нед Авг 16, 2009 12:50 am | |
| Eдни от най-най-любимите ми песни/групи са български. Българската музика Е много добра и имаме легенди - Щурците, ФСБ, Сигнал, Тангра... Ох, няма смисъл да изброявам - всички те са писани преди мен. :] Та за по-новите банди... *пищене* Crowfiiiiiiish ♥=♥ Обичам ги тези момчета, правят много добра музика ии имам една скромна мечтица - да присъствам на лайв. Но...неосъществена засега, макар в Стара Загора да идваха два пъти. Отплеснах се... Също слушам стабилно Остава, ПИФ, Пластик Бо ии тук-там Милена, Хиподил... А избухватели [;D] от типа на Avril In Blood, Angerpoint, Overdawn, Dan Koloff... Ами не са съвсем за мен просто, иначе за тези, които слушат повече тежкарии, са добри, мисля. На Overdawn скоро си свалих няколко неща, изслушах ги, но едва ли скоро ще повторя. И да не забравям OGI 23 и Q-Check. :] Интересни са. | |
| | | Nevermind Пасивен
Брой мнения : 5 Join date : 17.08.2009 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Българската музика Вто Авг 18, 2009 12:16 am | |
| Хиподил - номер 1 българска група за мен. | |
| | | |Sun's.smile| Невменяем съм
Брой мнения : 950 Join date : 04.09.2008 Местожителство : На перваза
| | | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Българската музика | |
| |
| | | | Българската музика | |
|
Similar topics | |